Jeugdorkest

Wanneer een kind lid wordt van Hasselts Fanfare, wordt er een instrument door de vereniging in bruikleen gegeven en zal er individueel les worden gegeven door een bevoegd muziekdocent. Na een tijdje kan de leerling toetreden tot het jeugdorkest.
Hasselts Fanfare heeft als opstap naar het A-orkest het jeugdorkest in het leven geroepen om de jeugdleden onder leiding van dirigent Mark Bruins de beginselen bij te brengen van het samen in orkestvorm musiceren.
Het jeugdorkest bestaat uit een kleine 20 leden aangevuld met ervaren ‘hulpmuzikanten’ uit het A-orkest.
Zo’n 4 á 5 keer per jaar treedt het jeugdorkest op, waaronder vlak voor de zomervakantie en kerstvakantie in ‘Ons Gebouw’ bij de voorspeelavonden. Op deze avonden mogen alle jongens en meiden hun kunnen tonen. Of zij al in het bezit zijn van een diploma of nog maar een paar weekjes les hebben, iedereen mag optreden. Daarnaast neemt het jeugdorkest jaarlijks deel aan een festival, waarbij een vakkundige jury het orkest beoordeelt.
Wanneer een leerling zijn of haar A-diploma heeft gehaald, mag hij/zij toetreden tot het A-orkest.
Het jeugdorkest repeteert eens in de 2 weken op de vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Mark Bruins