Drumband

"De drumband bestaat uit enthousiaste jonge mannen en vrouwen en ondersteunen het orkest op straat tijdens rondgangen. Natuurlijk treden zij ook zelfstandig op.
De drumband behoort tot de Nederlandse top en is zelfs een van de grootste drumbands. Zij hebben meerdere malen het topconcours van de KNFM gewonnen met het hoogst aantal punten.
Bij de drumband wordt op ongestemd slagwerk gespeeld. Dat wil zeggen, scherpe, doffe en grote trom, bongos congas, bekkens etc.

In 2005 debuteerde de drumband van Hasselts Fanfare tijdens het WMC te Kerkrade (de olympische spelen van de muziekwereld).
Na een succesvol optreden mochten zij een eerste prijs in ontvangst nemen, een topprestatie. Hun instructeur is Henri Timmerman en Tamboer-maitre is de heer Jan Worst.

Henri Timmerman

De drumband repeteert op dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Zij zijn ingedeeld in de 1e divisie sectie A (kampioensklasse). Ook nemen ze deel aan Podiumconcoursen hier komen ze uit in de tweede divisie.

Nieuw voor de drumband is de steeds groter wordende vraag naar Hasselts Percussion. Eigenlijk dezelfde drumband maar met een aangepast repertoire wat vergeleken kan worden met bijv. Slagerij van Kampen. Zo speelden zij al tijdens het 750 jarig jubileum van Hasselt maar ook als publiekstrekker bij cafe's en andere festiviteiten."

Muzikale Leiding Drumband: Henri Timmerman.

Muzikale Begeleiding: Dick Bosman
                                   Joost Elshof
                                   Henrieke Palland

"Programma repetitieavond

19.30 uur mars gezamenlijk met orkest.

19.45 uur straatmars(en).

20.00 uur concertstukken doorspelen.

20.40 uur pauze.

21.00 uur nieuwe stukken oefenen.

22.00 uur opruimen / bar open".

Van Haersholtelaan

zomeravondconcert HAFA 11.7.2018A-orkest Hasselts Fanfare