Harry van Bruggen nieuwe dirigent A-orkest

IMG 6750-2
Het A-orkest van Hasselts Fanfare prijst zich sinds afgelopen woensdag 11 oktober gelukkig met de komst van een nieuwe (professionele) dirigent.!
Samen met deze dirigent, die in het dagelijkse leven bij de Koninklijke Landmacht de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers dirigeert, bereid het orkest zich o.a. voor op het aanstaande nieuwjaarsconcert dat op 20 januari 2018 gegeven zal worden.

Biografie
Harry van Bruggen (1961) startte als 5-jarige zijn muzikale carrière bij de plaatselijke muziekvereniging. Hij ging naar de muziekschool om trompet te studeren. Hiernaast kreeg hij van zijn vader een slagwerkopleiding. Na het behalen van alle muziekschooldiploma's A t/m D op trompet en trom, studeerde hij verder op muziekgebied. Dit resulteerde tot het diploma voor allround instructeurs, afgegeven door de Bond van Orkestdirigenten.

In 1982 ging hij werken bij de Koninklijke Landmacht als tambour-maître. Bij het Tamboerkorps Garde Fuseliers, Drumfanfare Fuseliers en Grenadiers, Fanfarekorps der Limburgse Jagers, Artillerie Trompetterkorps en Trompetterkorps Bereden Wapens, vervulde hij diverse kaderfuncties. Hij was ook werkzaam in het regieteam van de Nationale Taptoe Breda.

Ondertussen bleef hij studeren bij Henk van Loo sr. en Hendry van Loo. Het diploma HaFaBra-directie behaalde hij aan de Hogeschool Zuyd voor Muziek in Thorn/Maastricht. Hij vervulde de functies tambour-maître/bibliothecaris, tambour-maître/roadmanager en bibliothecaris bij de Johan Willem Friso kapel, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' en de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'. Sinds 2008 is hij dirigent van de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' in de rang van kapitein.

Ook in de amateur muziekwereld is Harry geen onbekende en is hij aan verschillende muziekverenigingen verbonden geweest. Hij haalde grote successen waaronder het algeheel Nederlands kampioenschap van de NFCM en een gouden pauk tijdens het Wereld Muziek Concours. Momenteel is hij dirigent van de muziekvereniging het Rhedens Fanfare Corps én vanaf 11 oktober 2017 van Hasselts Fanfare.
Ook treedt hij op als jurylid Marching & Music Contest voor de KNMO.

Personalia
Harry is al 26 getrouwd met Sonja van Bruggen-Ramessar en samen hebben zij 2 geweldige zonen Egbert Benjamin (Ben) en Gerben Robert (Rob).
Ben werkt als financieel administratief medewerker import bij Asia express food en Rob als marinier bij het Korps Marniers.
Al met al een reden om een blije en trotse man/vader te zijn!

Ontmoetingskerk

affiche BEVRIJDINGSCONCERTA-orkest Hasselts Fanfare