Team ‘Spartans’ kampioen touwtrekken 2018

touwtrek 2018Het touwtrek- kampioenschap Zwartewaterland, georganiseerd door de evenementencommissie van Hasselts Fanfare, groeit na haar come back in 2016 steeds meer in populariteit. Sterke dames en heren uit heel Zwartewaterland en de kernen Mastenbroek en Kamperzeedijk stroopten zaterdag 22 september hun mouwen op om de eretitiel 'Sterkste van Zwartewaterland' in de wacht te slepen. Voetbalteams, kroegmaten, groepen collega's, families, vrienden...........van verschillende pluimage stroomden de aanmeldingen bij de organisatie binnen en met maar liefst 14 (!) ploegen werd fanatiek gestreden om de fraaie wisselbeker, die overigens werd bekostigd door de inschrijfgelden.

Een spannende strijd waarbij het vooral een kunst was voor het zgn. anker van de teams, de laatste man/vrouw, om zich staande te houden. Doordat het weer helaas roet in het eten gooide was de ondergrond erg nat en blubberig, waardoor het lastig was grip te houden om goed tegengewicht te geven. Uiteindelijk wist na een spannende strijd het team 'Spartans' de meeste keren de tegenstander over de middenlijn te trekken en werd aan hen de wisselbeker overhandigd.

Over het aantal enthousiaste supporters hadden de sportievelingen beslist geen klagen. Het was dan ook achter en in 'Ons Gebouw', de repetitieruimte van de muziekvereniging, aan de Van Haersoltelaan goed toeven. Onder het genot van een hapje en drankje met live muziek van Willem Spans werd afgesloten met een gezellige after party.

Eindstand
1. Spartans
2. Rukkers
3. Grolleman II
4. 'Poar neemn'
5./6. Hekman, Van alles wat!
7. Grolleman I
8. t/m 12. Onder de Luifel, Gaat niet door, Knolbouw, Café de Sluus.
13. Aqua Comfort
14. Olympia'28 4