Bevrijdingsconcert A-orkest

affiche BEVRIJDINGSCONCERTOp 5 mei vieren wij in Nederland dat wij sinds 1945 in vrijheid leven. We vieren dat er in ons land geen oorlog is en dat we in een democratische rechtsstaat leven. Deze dag wordt extra bijzonder, wanneer we de dag ervoor, tijdens de Nationale Herdenking, de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien herdenken.

In de aanloop naar deze twee belangrijke dagen geeft het orkest van Hasselts Fanfare een bevrijdingsconcert, en wel op woensdag 2 mei aanstaande. Na het prachtige en goed bezochte Passie en Paasconcert is het flink repeteren voor de muzikanten.

In slechts 4 repetities streven zij met dirigent Harry van Bruggen er naar om een fraai programma in elkaar te draaien, waarmee zij samen met u de vrijheid willen vieren.
Om een tipje van de sluier op te lichten; het publiek zal worden getrakteerd met prachtige werken als onder meer Elegy on the R.A.F.-theme, Monuments of the Netherlands en Hymne to the Fallen (bekend van de film Saving Private Ryan). Natuurlijk mag het overbekende werk van Rogier van Otterloo 'Soldaat van Oranje' zeker niet in het programma ontbreken. Het geheel zal overigens worden gecompleteerd met schitterend beeldmateriaal.

U wordt van harte uitgenodigd om de vrijheid samen met Hasselts Fanfare te komen vieren in de Ontmoetingskerk aan de Weedebrink 1 te Hasselt.
Aanvang 19.30 uur. Toegang vrij.